В Татарстан се появиха листовки срещу мобилизацията

В Татарстан се появиха листовки срещу мобилизацията

Вечерта в събота, 22 октомври, в няколко села на Муслюмовски район на Република Татарстан се появиха листовки, в които се иска от началника на района Алберт Хузин да се противопостави на мобилизацията.

Листовките съдържат призив на татарски език и колаж “Khotar kone”, който ясно подсказва, че провежданата от Москва мобилизация е нов геноцид над татарите.

Нашият брат Камил, който отговаря за работата в източните райони на републиката, коментира това действие: “Предупредихме Хузин – той е отговорен за изпращането на татарите на чужда война. Той може да се противопостави на мобилизацията или да подаде оставка. След първия труп, който ще се върне у дома, ще има и други стъпки.”

Превод на текста на листовките на български език:

“Спрете мобилизацията в района на Муслумово!

Ние, жителите на област Муслумово, настояваме пред началника на областната администрация Алберт Хузин незабавно да обяви прекратяването на мобилизацията на нашите момчета за тази чужда и неразбираема война.

Украинците никога не са нападали Татарстан, по ръцете им няма кръв на татари или мюсюлмани. Не е Украйна тази, която забранява мюсюлманската литература, изгонва татарския език от училищата, отвлича и измъчва нашите братя и сестри в Крим!

Мобилизацията е престъпление срещу народа на Татарстан! Алберт Ефенд, трябва да спрете мобилизацията! Не позволявайте на Москва да прави политика върху татарската кръв!

Не на мобилизацията! Свобода за Татарстан!”

Напомняме ви, че създадохме чат за разгръщане на партизанското движение в републиките на Идел-Урал. В чата ще участва наш брат с богат опит в саботажите, по-специално в проектирането, планирането и изпълнението. Моля, пишете само на тези, които са готови за действие – инструкции, насочване и координиране (по въпросите, по които това е безопасно и необходимо).

Wickr messenger (не изисква телефонен номер по време на регистрацията): partizaniu

Инсталирайте месинджъра на настолния си компютър.

Корреспондент

Leave a Reply