Obligātā dienesta kareivjus no Kabardino-Balkarijas plāno sūtīt uz Ukrainu

Obligātā dienesta kareivjus no Kabardino-Balkarijas plāno sūtīt uz Ukrainu

2021. gada novembrī-decembrī iesauktos obligātā dienesta kareivjus no Kabardino-Balkarijas (Krievijas Federācija) plāno sūtīt uz uz Ukrainu, lai viņi tur piedalītos Krievijas veiktajā agresijā. Par to paši kareivji paziņoja saviem vecākiem, kuri vērsās pēc palīdzības kareivju un iesaucāmo tiesību aizstāvības asociācijā, kura saucas “Kareivju māšu komiteja”. 

Asociācijas priekšsēdētāja Svetlana Goluba paziņoja, ka kareivji pildīja obligāto dienestu motorizētajā pulkā Brjanskas novadā, bet 9. februārī tika pārvesti uz Belgorodas novadu, lai piedalītos mācībās, bet pēc to beigām 20. februārī tika atstāti pie Ukrainas robežas. 

“Pie viņiem atnāca politiskās audzināšanas virsnieks un teica: vāciet teltis, kara pilsētiņu – 27. februārī jūs dodaties “uz turieni”. Viņi ir sašutumā – kā tad tā? Prezidents Putins teica, ka karadarbībā Ukrainā piedalās tikai kontraktnieki, bet te obligātā dienesta kareivjus grib padarīt par kontraktniekiem” – pavēstīja tiesībsargātāja. 

Iesniegumā, kuru “Kareivju māšu komiteja” saņēma no Kabardino-Balkarijas vecākiem (to parakstīja 24 republikas iedzīvotāji), vecāki protestē pret viņu bērnu sūtīšanu karā. 

“Mēs operatīvi nosūtījām iesniegumu uz  militāro prokuratūru, militāro izmeklēšanas komiteju, aizsardzības ministriju. Kāds no tā būs efekts? Nav skaidrs. Ja “partija pavēlēja”, tad ierēdņi pildīs tiem doto uzdevunu, pretejā gadījumā zaudēs savus amatus” – teica Goluba. 

Atgādināsim, ka 27. februārī tika paziņots par Magomeda Tušajeva bojāeju Ukrainas teritorijā. Viņš komandēja vienu no Krievijas Federācijas nacionālās gvardes ātrās reaģēšanas specvienības “Terek” elitārajām nodaļām, bija Kadirova ordeņa kavalieris un svinīgajā ceremonijā vadīja Kadirova vārdā nosaukto nacionālās gvardes 141. speciālo pulku 2017. gada decembrī. Tāpat ir zināms par kadiroviešu bojāeju kaujās pie Kijevas. 

Iepriekš Krievijas Federācijas sastāvā esošās Čečenu Republikas vadītājs Ramzans Kadirovs strauji mainīja savu retoriku: no kareivīgiem draudiem uz aicinājumiem ukraiņiem izbeigt karu.

Корреспондент

Leave a Reply