Ingušijas administrācija apstiprinājusi vismaz četru reģiona iedzīvotāju nāvi Krievijas iebrukuma laikā Ukrainā

Ingušijas administrācija apstiprinājusi vismaz četru reģiona iedzīvotāju nāvi Krievijas iebrukuma laikā Ukrainā

Vismaz četri Ingušijas iedzīvotāji gāja bojā iebrukuma laikā Ukrainā. To publicējis republikas valdības preses dienests. Šie dati atšķiras no cilvēktiesību aktīvistu un žurnālistu datiem. Tādējādi saskaņā ar izdevuma Fortanga telegramma kanālu tika nogalināti 10 Putina kaujinieki no Ingušijas un 12 ievainoti. Šo informāciju žurnālistiem apstiprināja daži bojāgājušo radinieki. Kā vēsta Kavkaz.Realii, marionešu ingušu formējumi nakšņošanas laikā tika apšaudīti no Grad palaišanas iekārtām.

Ingušijas oficiālās iestādes paziņoja mirušo vārdus un vecumu: Ramzans Kostojevs, 24, Ilezs Toršhojevs, 30, Musa Malaroev, 32, Alik Chapanovs, 40. Ziņojumā arī teikts, ka republikas valdība darīs visu, lai atbalstītu bojāgājušo ģimenes un sniegtu viņiem palīdzību.

Iepriekš Kurskas apgabala, Kalmikijas Republikas un Krasnodaras apgabala gubernatori ziņoja par vienu bojāgājušo no katra reģiona. Tatarstānas, Astrahaņas un Penzas reģionu vadītāji arī ziņoja, ka viņu reģionos „īpašās operācijas” laikā gāja bojā pa vienam cilvēkam. Čečenijas vadītājs atzina vēl divu karavīru nāvi, tikpat daudz Uļjanovskas apgabalā. Kabardas-Balkārijas varas iestādes runāja par 4 bojāgājušajiem, bet Dagestānas varas iestādes – par 7.

Cilvēktiesību aktīvisti atzīmē, ka oficiālā statistika paziņota tikai par tām struktūrām, kuras jau atgriezušās Krievijas Federācijā. Ar milzīgu skaitu Krievijas karavīru patreiz nav iespējams sakontaktēties.

Корреспондент

Leave a Reply