Ukraiņi Baškortostānā iestājas pret Krievijas agresiju

Ukraiņi Baškortostānā iestājas pret Krievijas agresiju

Simtiem un tūkstošiem bērnu gan Ukrainā, gan Krievijā paliks bāreņi,” teikts aicinājumā.

Baškortostānas ukraiņu nacionāli kulturālā centra „Kobzar” aktīvisti nāca klajā ar aicinājumu, kurā nosodīja Krievijas agresiju Ukrainā.

„Uz mūsu brāļu un māsu galvām pēkšņi neizprovocēti krīt šāviņi un raķetes – pēc tam, kad 2022. gada 24. februārī plkst. 5 no rīta daudzskaitlīgā Krievijas armija, bruņota ar vismodernākajiem ieročiem, nodevīgi pārkāpa miermīlīgas valsts robežas, izraisot simtiem bojāgājušo karavīru un civiliedzīvotāju. Tas izraisa neizsakāmas sāpes mūsu sirdīs. Simtiem, tūkstošiem bērnu gan Ukrainā, gan Krievijā paliks bāreņi,” teikts paziņojumā.

Tajā arī norādīts, ka šī traģēdija „iezīmēs plaisu attiecībās starp Ukrainas un Krievijas tautām, starp Ukrainu un Krieviju uz daudziem turpmākajiem gadiem”.

„Mēs nosodām agresiju un pieprasām, lai Krievija pārtrauc militārās darbības un apsēžas pie sarunu galda, lai apturētu cilvēku upurus. Mēs ticam Ukrainas tautas drosmei un nesagraujamībai! Ukraina ir un būs!” – Ar šiem vārdiem Kobzar vārdā parakstīto aicinājumu noslēdz bijušais un pašreizējais centra priekšsēdētājs Vasilijs Babenko un Volodimirs Dorošenko.

Корреспондент

Leave a Reply