Baškirji se pripravljajo na uro X

Baškirji se pripravljajo na uro X

Invazija oboroženih sil Ruske federacije še ni pripeljala do parade neodvisnosti moskovskih kolonij, je pa že postala močan katalizator politične misli zasužnjenih ljudstev. Vse več nacionalnih voditeljev in državljanskih aktivistov se sprašuje o prihodnosti svojega naroda in svoje republike. Spodaj je članek Baškirskega nacionalnega političnega centra, v katerem Baškirji oblikujejo štiri ključne poglede na invazijo Rusije na Ukrajino.

Štirje sklepi za Baškirsko nacionalno gibanje iz vojne med Rusijo in Ukrajino?

Najprej je treba vsem povedati, da to ni naša vojna. Naša vojna (ne nujno njena vroča faza) je še pred nami in k njej moramo pristopiti pripravljeni in mobilizirani. Treba je delati na razlagi med Baškirji in vsemi prebivalci Baškortostana ne le o največji oddaljenosti od te vojne, temveč tudi o njeni popolni sabotaži.

Drugič, razumeti je treba, da se naše ljudi spet uporablja kot topovsko meso v igrah in osebnih ambicijah tiranov. Koliko časa še potrebujejo naši ljudje, da polagajo življenja naših ljudi, da to spoznajo? 100 ljudi? 1.000 ljudi? 10.000 ljudi? Tirani se ne usmilijo naših življenj, za svoje cilje bodo dali cela 2 milijona Baškirjev. Ni mu žal vseh 4 milijonov prebivalcev Baškortostana.

Tretjič, Putin je končno naredil svojo usodno napako. Končno je Akela zgrešil in zdaj je njegova usoda zapečatena. Ne glede na to, ali osvoji Ukrajino ali ne, je že izgubil, obsojen je na propad. Prej ali slej bo strmoglavljen in z njim bo razpadel njegov imperij. Baškortostan in Baškirski politični narod bosta imela okno priložnosti, na katero smo tako dolgo čakali in je nimamo pravice ne izkoristiti. Maksimalno si bomo vzeli naše pravice in pooblastila!

In četrtič, v prihodnjem Svobodnem Baškortostanu potrebujemo vse! Vsi tisti, ki se niso oskrunili v najtemnejših in najbolj mračnih dejanjih proti svojemu narodu, bodo delali v prid republike. Za dobro Baškortostana bomo pozabili na vse prepire in žalitve ter zavihali rokave, začeli bomo obnavljati svojo državo!

Pripravite se na dejstvo, da bomo zdaj mi, baškirska politična nacija v Republiki Baškortostan, sami odločali o usodi naše republike, sami gradili njeno politično in gospodarsko življenje. To je naša republika in nihče, ne Moskva ne Putin, nima pravice reči, kako naj živimo!

Корреспондент

Leave a Reply