Російський великодержавний іфтар зі свинячими котлетами

Російський великодержавний іфтар зі свинячими котлетами

Президент Зеленський разом із мусульманами України присутній на іфтарі. Україна заявляє, що готова на честь Рамадану здійснити обмін усіх полонених мусульманських бійців. Мусульмани-громадяни різних країн світу, які тривалий час проживають в Україні за посвідкою на проживання, розповідають, що почуваються вільними в побуті й у соціумі цієї країни і не помічають будь-яких утисків на релігійному чи етнічному та расовому грунті.

У цей час у Москві проходять/проводяться санкціоновані «бунти» проти будівництва мечеті, їх організований характер і зв’язки з владою очевидні. Особливо неприємно, що росіяни не виходять на протести проти війни чи утиски своїх конституційних прав, а от відторгнення мусульманських єдиновірців мало того, що дозволено й організовано зверху, але ще й підтримано знизу. Глибинний народ виступає проти присутності мусульман поряд із собою. Він їх боїться та ненавидить – класична ксенофобія. Розуміють росіяни, хай і несвідомо, що чекати любові від пригнічених ними народів не доводиться. І якщо згаяти момент і послабити «неросіянам» вузду, то вони запросто збунтуються. А центром бунтарських настроїв завжди буде мечеть. Отже, гнати їх із місця забудови, не дозволяти зведення мусульманського храму. Даються взнаки вікові традиції чорносотенства в Тюрмі Народів.

Аналіз описаної ситуації пояснює і появу останнім часом численних незграбних відеофейків на тему «української ісламофобії». Росіяни цим псевдодокументальним відеороликам, звичайно ж, повірять і приймуть їх за стовідсоткову правду, адже зовсім поруч, варто тільки вийти на вулицю російського міста, можна побачити такі самі картини… Тому вони, не мудруючи лукаво, свою модель поведінки переносять на інші народи: «Он і в хохлів теж «чурок» не люблять і глумляться над Кораном: палять його, топлять у вбиральні й ріжуть на ньому сало».

Росіянам не зрозуміло, як можна не боятися мусульман: «розповзуться по всій Росії та перехоплять контроль над країною!» В Україні ж, за розповідями татарських земляків, інших друзів-мусульман, які живуть і працюють у цій країні, ситуація зовсім інша. Там нікого не змусять скидати руку під рефрен із пісні «Я русский!» Там швидше сама мусульманська дитина в українському дитсадку чи школі образиться, якщо їй заборонять разом із усіма крикнути «Героям слава!» у відповідь на «Слава Україні!» 

Там цінують свободу і не лізуть до інших із вказівками, як жити, доки він не перейде кордонів і не почне претендувати на щось твоє чи обмежувати твої права. Ось тоді можливі конфлікти, але нормальні люди завжди їх оминають.

Зрозуміло, у побуті конфлікти можливі, але вони поодинокі, і виникають не з приводу віри-релігії-національності, а зовсім з інших причин. А вже ситуації, коли солдати ЗСУ, серед яких чимало сповідують іслам, навмисно, на камеру роблять образливі для мусульман дії та з насолодою та сарказмом їх коментують – ну це взагалі із розділу «фентезі про фріків». Та й не до того, за розповідями знайомих зесеушників, на фронті, щоб таким займатися. Там інші бажання, мрії й інші приводи для ненависті та страху.

Тому – не вірю та закликаю інших не вірити у пропагандистські російські відеоролики на антимусульманську тематику! А ось у зустріч українського Президента з мусульманами, які воюють у ЗСУ – вірю на 100%.

Але, гадаю, нічого! Зараз наш Володимир Володимирович терміново організує спільний ритуальний обід (не іфтар, а саме обід, вони навіть не розуміють відмінності) з «мусульманами» з ФСО. Для цього у нього спеціальна команда із 15 осіб є, на всіх виїздах присутні. Пам’ятайте, та, що була рибалками на березі, з якими він юшку їв. Вони ж робітники на заводі, вони ж сільгосппрацівники на селі. На всіх фото та відео одні й ті ж радісні відгодовані обличчя. Схоже, у нашого Президента для цього і спеціальний режисер є. Він такий стіл із «правовірними» із ФСО організує, що закачаєшся. Куди там Зеленському! Вони навіть можуть половину з них у камуфляж, а другу – у халати та чекмені з чалмами, тюбетейками й папахами одягнути. Запросять, до речі, і тих чудових артистів, які раніше на Корані сало різали. Для безпеки Вождя, а також користі та величі Російської держави все організують, як треба – ніхто від справжніх мусульман не відрізнить. І обід буде смачним – із салом та свинячими котлетами!

Напишіть відгук