В РФ масові відмови воювати, але у Кремля є запасний план

В РФ масові відмови воювати, але у Кремля є запасний план

«Не хотим идти служить — очень хочется пожить!» — в РФ знову актуальне радянське гасло.Серед російських військових зростає кількість офіційних «відмовників». Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Підтверджено, що серед «контрактників» у підрозділах 150 мотострілкової дивізії 8 армії південного військового округу ЗС РФ кількість відмов сягнула 60-70% від загальної кількості особового складу.

З військовослужбовцями, які відмовилися їхати в Україну, «працюють» заступники командирів підрозділів з воєнно-політичної роботи та співробітники ФСБ. Людей переконують узяти участь у наступальних діях. У разі повторної відмови погрожують розправами з родичами.

Також застосовуються «специфічні» методи переконання: зокрема, обіцяна виплата за поранення чи контузію у сумі 3 млн руб. здійснюється лише у випадку повернення військовослужбовця в підрозділ для подальшої участі у бойових діях. В іншому випадку, у російських військовослужбовців виникають критичні проблеми з оформленням документів та навіть отриманням належних медичних послуг та довідок щодо самої наявності поранення.

Однак практика показує, що й цих заходів недостатньо, аби замотивувати росіян. Тому Кремль судомно намагається вирішити питання набору гарматного м’яса, задіявши всі резерви. Доки влада не готова відверто ламати тихий опір росіян, які не горять бажанням гинути за інтереси Кремля, дірки в російській армії латають за допомогою… африканців.

Так, нещодавно ЗСУ знищили рашистських найманців із Лівії під Попасною.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу image-6-768x1024.png
Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу image-7-766x1024.png

«Без акліматизації та належної вакцинації їх кинули в одну з найгарячіших точок російсько-української війни — під Попасну, де їх радісно зігріли та від душі нагодували свинцем українські воїни», — написав у Telegram офіцер ЗСУ Анатолій Штефан.

А тим часом сотні ефіопських чоловіків помітили в черзі перед посольством Росії в столиці Аддіс-Абебі. Це може свідчити про набір місцевих найманців Росією на війну в Україні, повідомляє The Addas Standard.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу image-8.png
Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу image-9-577x1024.png

Звісно, російське посольство спростовує це й каже, що африканські чоловіки стоять у черзі, щоб «висловити солідарність із Росією». Правда, неясно, що це за солідарність із документами в руках.

Що ж, Кремлю все одно, кого кидати в бій, щоб потім запевняти весь світ, що це насправді не російські солдати, тому ніякої компенсації їхнім сім’ям не буде.

Корреспондент

Напишіть відгук