«Бучанська різанина»: світові ЗМІ вийшли із заголовками про тортури та вбивства мирних жителів, здійснені російськими солдатами

«Бучанська різанина»: світові ЗМІ вийшли із заголовками про тортури та вбивства мирних жителів, здійснені російськими солдатами

ЗСУ проводять зачистку в Київській області. У звільнених передмістях Києва (Буча, Ірпінь тощо) знаходять масові поховання закатованих окупантами мирних жителів. Відступаючи, ЗС РФ вдалися до тактики «випаленої землі».

У Бучі військові виявили у братських могилах тіла 280 мирних жителів із зав’язаними руками. Вулиці міста також всіяні трупами. Рашисти намагалися вирізати в Бучі всіх чоловіків від 16 до 60 років, і лише поспішний відступ перешкодив реалізації цього наміру.

Мертвих цивільних можна побачити на узбіччі траси за 20 км від Києва. Під ковдрами жінки, яких зґвалтували, а потім намагалися спалити вже мертві тіла.

Міжнародні правозахисні організації фіксують докази воєнних злочинів у Бучі, опитуючи вцілілих свідків.

Західні ЗМІ публікують фото вбитих українців, називаючи ці події Bucha massacre («Бучанська різанина»).

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що вона шокована звірствами росіян у Бучі та інших містах. Політик пообіцяла сприяти покаранню усіх причетних.

Автор фото: REUTERS/ Zohra Bensemra, Serhii Nuzhnenko, Oleksandr Ratushniak.

Корреспондент

Напишіть відгук