Сьогодні у всій Європі відзначають День пам’яті та примирення

Сьогодні у всій Європі відзначають День пам’яті та примирення

Також на цей день припадає День перемоги над нацизмом, але це помилкове твердження, оскільки, перемігши німецький нацизм, ніхто навіть не намагався перемогти російський нацизм. Тому варто говорити про перемогу лише над конкретним видом нацизму, а не над нацизмом загалом.

Оскільки територія Ідель-Уралу є частиною Європи, ми пропонуємо вам також відзначати саме цей день, а не якусь дев’ятимайну перемогу. Саме 8 травня капітулював 3 Рейх. Не 9-го. Те, що було 9-го, — це був просто цирк, коли для радянської пропаганди капітулянтів змусили провести ще раз церемонію капітуляції — спеціально для радянської сторони.

8 травня був День перемоги над німецьким нацизмом, а 9 травня — День остаточної окупації значної частини Європи порадами.

Так, серед радянських солдатів були предки багатьох із нас. Але, як і зараз — наші народи жили не в складі своїх національних держав, і радянські окупанти відправляли наших предків воювати за чужі ідеї й інтереси. Якби не поява СРСР, то і Третій рейх теж не з’явився б. Радянський Союз був не менш людиноненависницьким ладом, ніж Третій рейх.

Ми повинні завжди пам’ятати про це, не забувати це і прагнути незалежності та суверенітету, щоб така ситуація не повторювалася ніколи знову.

А 9 травня буде День Європи.

Корреспондент

Напишіть відгук