Путін створив народи Ідель-Уралу

Путін створив народи Ідель-Уралу

На початку ХХ століття, коли комуністи лише намагалися утвердити свою окупаційну владу, їм доводилося йти на компроміси з національно-визвольними рухами, щоб увійти в довіру та отримати більшу кількість прихильників або хоча би зробити деяких людей нейтральними до більшовиків.

Уся ця програма з «великих поступок» вилилася у створення національних республік, автономій, країв, а також кілька років ішла робота з переходу «новостворених» країн великого «союзу» національними мовами та велася пропаганда національних культур. Не всюди, звичайно, але серед найбільш численних народів — серед тих, хто міг чинити значний опір більшовицькій окупації.

Приспавши таким чином пильність людей і підкоривши їх своїй волі, більшовики почали курс створення єдиного радянсько-російського народу.

Після розпаду СРСР кремлівська пропаганда вирішила використати ленінську політику коренізації для пропаганди відтворення совка. Почалися активні вкидання дезінформації про те, що «Ленін створив Білорусь, Україну, Казахстан» тощо.

Весь цей потік брехні, ненависті і приниження був спрямований на країни, що вже відокремились і стали незалежними.

Зараз, коли Путін прагне утримати владу і згуртувати народи імперії навколо якоїсь спільної мети, він, по суті, йде на поступки, створюючи національні батальйони в республіках. Звісно, вони ніякі не національні, а імперські, і набирають туди тих, хто не відокремлює себе від імперії, проте це все ж таки подається як якась коренізація і робота з національними «меншинами».

Тому в майбутньому імперія, що розвалюється, використовуватиме це для чергового витка дезінформації, ніби до Путіна не існувало жодної, навіть «паперової», державності республік, оскільки у них навіть армій своїх не було, а саме своя армія — запорука державності (це не завжди так, бо існують держави без армій, але імперці опустять цей факт). Тож це Путін створив усі республіки. А можливо, що й самі народи, які населяють ці республіки, також він створив. Адже не може бути повноцінного народу без держави, кажуть імперці. Така логіка імперців, і вони обов’язково скористаються нею проти Ідель-Уралу.

Зараз це виглядає неймовірно крінжово, проте проти Казахстану, України та Білорусі саме такі «аргументи» використовують рашисти.

Корреспондент

Напишіть відгук