На 700 тисяч «Лад» менше?

На 700 тисяч «Лад» менше?

Видання Forbes повідомляє, що 700 тисяч людей залишили Росію після оголошення Путіним мобілізації. Увага, запитання! На скільки необхідно буде помножити цю цифру після перших безповоротних втрат серед мобілізованих і напередодні другого етапу могилізації?

Із цих 700 тисяч до Казахстану виїхали 200 тисяч людей, а до Грузії – 53 тисячі. І це ще не межа, адже масова втеча триває.

Переважно це чоловіки призовного віку, які виїжджають, аби не потрапити під мобілізацію. Побачивши, як живуть в інших країнах і освоївшись там, значна частина з них не захоче повертатися.

Звісно ж, такий відтік працездатного населення позначиться не лише на економіці країни, а й на її демографії. Рівень життя і так постійно знижувався через санкції, а тепер це відбуватиметься ще стрімкіше. На все це накладеться низька народжуваність і висока смертність, яка протягом останніх 20 років лише стабільно зменшує населення РФ, незважаючи на всі фейкові графіки від уряду про зростання народжуваності.

Єдина й остання можливість для Кремля поповнити свої запаси рабів (старої нової нафти) — це захоплення територій інших держав і наплив мігрантів.

Але й із тим, і з іншим у Кремля також виникають великі проблеми:

1. Населення окупованих територій тікає ще швидше, ніж власне, навіть не допомагають жорсткі заходи щодо утримання місцевого населення. До того ж програші на фронті залишають Кремлю все менше захоплених земель.

2. Дедалі менше мігрантів бажають їхати до країни, де рівень життя постійно погіршується, а рівень нацизму лише зростає. До того ж ці мігранти не особливо прагнуть русскоміра, адже це один зі стовпів творіння імперії.

Корреспондент

Напишіть відгук