Активісти «Вільного Ідель-Уралу» написали відкритого листа до президента Молдови Майї Санду, пропонуючи переправити політемігранта Ільшата Шарафулліна одну з європейських країн

Активісти «Вільного Ідель-Уралу» написали відкритого листа до президента Молдови Майї Санду, пропонуючи переправити політемігранта Ільшата Шарафулліна одну з європейських країн

Служба Безпеки України 6 вересня депортувала до Молдови татарського патріота Ільшата Шарафулліна, який публічно виступає за вихід Татарстану зі складу Росії.

Наразі він перебуває у селищі Атаки Молдови, на місці тимчасового розміщення біженців. Про це нам повідомив сам Ільшат.

Сьогодні він їде до Кишинева, щоб подати заяву на набуття статусу біженця до міграційної служби. Він не знає, чи зможе залишитись у Молдові, але найбільше він боїться екстрадиції до Росії.

«Якщо мене екстрадують до Росії, мене вб’ють», — говорить він.

Члени «Вільного Ідель-Уралу» письмово звернулися до президента Молдови Майї Санду із пропозицією переправити політемігранта Ільшата Шарафулліна в одну з європейських країн.

«Що чекає в РФ на політемігранта, який відкрито виступає за незалежність республік Ідель-Уралу і вступив у Територіальну оборону Збройних Сил України – напевно, зрозуміло всім жителям Татарстану, України та Європи», — ідеться в листі.

Серед підписантів — Рафіс Кашапов, один зі співзасновників руху «Вільний Ідел-Урал», заступник прем’єр-міністра уряду незалежного Татарстану у вигнанні (Велика Британія), Нафіс Кашапов (заступник прем’єр-міністра уряду незалежного Татарстану у вигнанні, Польща); «Татарський культурний центр» (Швеція) та інші політичні й культурні діячі.

«Депортація Ільшата Шарафулліна стане його видачею в Росії вже російським карателям — він однозначно автоматично підпадає під “конвеєр тортур”, влаштований усередині російських ізоляторів і в’язниць, де, як ув’язнених вбивають, ґвалтують і калічать. Нагадуємо Вам ще раз, кадри знятих у путінських концтаборах тортур ув’язнених шваброю облетіли всю Європу», — ідеться в тексті листа.

Корреспондент

Напишіть відгук