Чому населення нинішньої РФ не може протистояти телевізору

Чому населення нинішньої РФ не може протистояти телевізору

Набір фраз, якими про політику та ситуацію у світі розмовляє більшість громадян РФ, досить обмежений. Крім мови ненависті, вона складається переважно зі стандартних «я в політику не лізу;

ми все одно нічого не вирішуємо;

не приплітайте простих людей до дій влади;

а хіба ми можемо щось змінити?;

все вже вирішено за нас;

ми люди маленькі;

я не бачу нікого, хто зараз був би альтернативою нинішній владі;

влада знає більше за нас, отже, так треба».

Всі ці фрази вбиваються в голови з дитинства. Як пропагандою зі ЗМІ, так і власним оточенням, яке цю пропаганду черпає від інших зомбі чи з тих самих ЗМІ.

Нині серед молодшого покоління стало модно доводити, що зомбовані люди — це лише ті, хто дивиться телевізор. Але така «власна думка» насправді лише черговий пропагандний штамп, нав’язаний тими самими імперськими пропагандистами. Бо пропаганда давним-давно вийшла за кордон лише телебачення — в інтернеті її вже навіть стало більше, ніж на ТБ. І не лише в інтернеті — вона навіть у реальному житті лізе із кожної шпарини. А тому важливою є критична оцінка того, що ви читаєте і дивитеся, а зовсім не «відсутність телевізора». Навіть у повністю пропагандному кремлівському телевізорі можна знайти зерно правди, якщо правильно дивитися, ставлячи під сумнів усе побачене і логічно розмірковуючи над тим, що там показують. Але підлегле Кремлю суспільство не вчать цього, а вчать тому, що за населення має думати влада.

В Австралії перед парламентськими виборами 10 років тому була реклама фашистської партії, де один із «привабливих» для виборця пунктів передвиборчої програми звучав так: «обравши нас, тобі не доведеться ні про що думати — ми подумаємо про все за тебе, а ти просто житимеш у своє задоволення». Зрозуміло, в Австралії ця партія до парламенту не пройшло. Але Австралія не Московія.

Це саме те, чого бажають більшість громадян РФ — перекласти свої проблеми на владу, щоб вона вирішувала. Адже ще з часів як Росімперії, так і совка — населення саме так виховували і виховують досі. Влада має бути сильною, безальтернативною та всеосяжною. Як у пастуха над чередою. А влада і рада такому покірному і самовідданому рабському почуттю підпорядкованого їй суспільства. Це саме те суспільство, яким можна крутити як хочеш. Адже, зрештою, пастух стадо не лише стриже, а й ріже.

Корреспондент

Напишіть відгук