Ульяновський кат Сергій Балдін санкціонував тортури над ув’язненими мусульманами

Ульяновський кат Сергій Балдін санкціонував тортури над ув’язненими мусульманами

13 квітня у в’язниці Димитровграда Ульяновської області було побито ув’язнених-мусульман. Бійці зведеного загону УФСВП під час обшуків, що проводилися під час священного для мусульман місяця Рамадану, знищили екземпляри Священного Корану та молитовні килимки, що належать в’язням, ображали та принижували ув’язнених щодо їхньої релігії та національності. Один із ув’язнених, Расанбек Бекмурзаєв, після отриманих травм та каліцтв був госпіталізований.

На знак протесту десятки ув’язнених порізали собі руки та животи, щоб домогтися документування отриманих травм і візитів наглядового прокурора та громадсько-наглядової комісії. Їх у цьому підтримали й ув’язнені з інших блоків, не мусульмани.

Понад сто арештантів оголосили голодування. Але 3 травня рідні засуджених та правозахисники повідомили, що ув’язнені припинили протестну акцію, зневірившись добитися результатів таким чином.

Як і слід очікувати, жодні «правоохоронні органи Росії» нікого з катів не притягнули до відповідальності. Росіяни лише відправили в Ульяновську область свою шістку Мансура Солтаєва на прізвисько «уповноважений із прав людини в Чечні». Мансур відвідав в’язницю у Димитровграді й одразу заявив, що за релігійними мотивами там нікого не мучать.

Наші джерела з числа працівників системи УФСВП повідомляли нам, що за тортурами мусульман стоїть начальник Ульяновського УФСВП Сергій Балдін, який:

– особисто санкціонував щонайменше три побиття ув’язнених у період із 1 по 11 квітня;

– після попадання в ЗМІ інформації про оголошення голодування – розпорядився шантажувати та залякати трьох ув’язнених, на очах яких раніше був розірваний Священний Коран;

– дав установку бійцям зведеного загону УФСІН на тортури хлопців із Чечні та Інгушетії, яких Балдін вважав «призвідниками бунту».

Сподіваємося, що мусульмани – як ув’язнені, так і ті, хто на волі – більше не різатимуть собі животи. Для цього публікуємо особисті телефонні номери полковника Балдіна: 790-584-256-81, 792-253-260-43.

Корреспондент

Напишіть відгук