Главният пропагандист на Кремъл беше поставен на мястото му „по уралски“

Главният пропагандист на Кремъл беше поставен на мястото му „по уралски“

„Жертвата на циничен опит за убийство“ Владимир Соловьов продължава да попада в неприятни ситуации. Вчера „кремълският славей“ изкоментира жителите и ръководството на Екатеринбург, а днес губернаторът Куйвашев постави кремълския хам на неговото място „по уралски“.

Телевизионният водещ Владимир Соловьов в интервю с т. нар. пълномощен представител на президента в Урал Владимир Якушев заяви, че в Екатеринбург е „центърът на такава подла либерота, която породи много мерзавци, които сега се крият в чужбина“. Якушев се съгласи с думите му и каза, че в Урал се работи над патриотичното възпитание.

Губернаторът на региона Евгений Куйвашев написа призив към Соловьов, като му пожела „да си следи езика“. Той също така отбеляза, че след изявленията на журналиста „броят на слушателите на лекциите му в Екатеринбург значително ще намалее“ и „тънко“ намекна, че жителите на града чакат пристигането на Соловьов в столицата на Урал, за да изразят своята позиция.

Соловьов в отговор на това посъветва Куйвашев „малко да дойде на себе си“: „Това ти на мен ли се опитваш да ми предявиш претенции?! Тоест сега аз трябва да говоря, като с губернатор, и да следя думите си? Ти среща за разборки ли ми назначаваш, губернаторе? Или може би Куйвашев трябва да се присъедини към онези, които се опитаха да ме убият? Я виж колко силен и смел е станал“

По ирония на съдбата Екатеринбург беше столица на „белите“ по времето, когато Москва беше столица на „червените“, така че тази конфронтация между жител на Москва и екатеринбургец изглежда доста концептуална. Но пикантността на ситуацията се добавя и от факта, че самият Владимир Соловьов в началото на 2000-те е работил на либерални канали. Напълно възможно е той скоро отново да промени политическата си ориентация, и да започне да доказва, че разделянето на Москва на окупационни зони е единственият шанс Руската федерация най-после да започне да живее човешки.

Мартинюк Соня

Leave a Reply