İnguşetya yönetimi, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında bölgede yaşayan en az dört kişinin öldüğünü doğruladı

İnguşetya yönetimi, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında bölgede yaşayan en az dört kişinin öldüğünü doğruladı

Ukrayna’nın işgali sırasında en az dört İnguşetya sakini öldü.

Bu, cumhuriyet hükümetinin basın servisi tarafından yayınlandı. Bu veriler, insan hakları aktivistlerinin ve gazetecilerinkinden farklıdır. Böylece Fortanga yayınının Telegram kanalına göre İnguşetya’dan 10 Putin’in savaşçısı öldü, 12’si yaralandı. Bu bilgi, öldürülenlerin bazı yakınları tarafından gazetecilere doğrulandı. Kavkaz.Realii’ye göre, kukla İnguş oluşumları bir geceleme sırasında bir Grad fırlatıcıdan vuruldu.

İnguşetya resmi makamları ölenlerin isimlerini ve yaşlarını açıkladı: Ramzan Kostoev, 24, Ilez Torshkhoev, 30, Musa Malaroev, 32, Alik Chapanov, 40.

Raporda cumhuriyet hükümetinin, ölmüş askerlerin ailelerini desteklemek ve onlara yardım sağlamak için her şeyi yapacağı belirtiliyor.

Daha önce, Kursk ili, Kalmıkya Cumhuriyeti ve Krasnodar ili valileri her bölgeden bir ölüm bildirmişti. Tataristan, Astrakhan ve Penza illerinin başkanları da bölgelerinde “özel harekat” sırasında birer kişinin öldüğünü bildirdi. Çeçenistan lideri, iki askerin öldüğünü kabul etti. Ulyanovsk bölgesinde aynı sayıda ölüm bildirildi. Kabardey-Balkar yetkilileri yaklaşık 4 ölü, Dağıstan yetkilileri yaklaşık 7 ölü hakkında açıklama yaptı. 

İnsan hakları aktivistleri, resmi istatistiklerin yalnızca Rusya Federasyonu’na geri dönen ceset için açıklandığını belirtiyor. Artık çok sayıda Rus askeriyle “iletişim yok”.

Корреспондент

Bir Cevap Yazın