Miért érdemes valójában nem az Orosz Föderáció összeomlásától félni, hanem attól, hogy ez nem fog megtörténni?

Miért érdemes valójában nem az Orosz Föderáció összeomlásától félni, hanem attól, hogy ez nem fog megtörténni?

Ki és miért ijeszti meg a világot az Orosz Föderáció összeomlásával? Miért profitálna ebből valójában a világ? Íme, hogyan válaszol ezekre a kérdésekre a posztoroszországi szabad népek fóruma.

Az egész jelenlegi Kreml vertikum, valamint annak különféle ágai-örökösei – mind az őrült birodalmak, a la Prigozhin-Kadirov, mind az álliberális moszkvai álellenzéki párt (ugyanazok a KGB-farkasok, csak átmenetileg báránybőrben) továbbra is népszerűsítse a lehetetlenségről és Oroszország összeomlásának katasztrofális forgatókönyveiről szóló narratívákat.

És sajnos még mindig sokan hisznek ezekben a manipulációkban és mantrákban, köztük a NATO- és az EU-országok egyes érintettjei és véleményvezérei, akik abszolút vitathatatlannak és magától értetődőnek tartják Oroszország önfenntartását egységes államként.

Úgy tűnik, hogy az Orosz Föderáció lebontásából eredő „kockázatok”, „káosz” és „fenyegetések” eksztázisában sokan elfelejtik, milyen áldás volt a Szovjetunió összeomlása az egész világ és Európa számára, és ma már csak azok, akik tartsa megbánni (elnézést a terrorista idézetért) „a 20. század legnagyobb geopolitikai katasztrófájának” – te és én jól tudjuk, hogy pontosan ki…

De természetesen az Orosz Föderáció lakosságának mintegy 85%-a nem ért egyet ezzel az őrült háborús bűnössel és ma az általa megfertőzött rasizmus vírusával (a győzelem teherkultuszának és az egykori illuzórikus „nagyságnak” keveréke). Lengyelország, Csehország, Magyarország, Litvánia, Románia, Lettország, Bulgária, Kazahsztán, Ukrajna, Észtország, Örményország, Suomi, Szakartvelo, Németország, Moldova, Szlovákia, Azerbajdzsán stb.

A KGB birodalmi propagandájában négy fő „az Orosz Föderáció összeomlásából fakadó fenyegetésre” hivatkozik:

1. A nukleáris fegyverek elterjedése.

2. Kína erősítése.

3. Az erőforrások (elsősorban gáz és olaj) ellátásának költsége és garanciái.

4. Mindenki háborúja mindenki ellen.

Erre az olcsó propaganda-hülyeségre van mit válaszolnunk:

1. A posztorosz tér minden új állama beleegyezik, és a NAÜ, az ENSZ, az EU-tagországok és a NATO ellenőrzése alatt haladéktalanul teljes mértékben lemond az atomfegyverekről (valamint minden egyéb tömegpusztító fegyverről) , amely egész Kelet – Európa és Észak – Ázsia teljes atomfegyver – leszerelését biztosítja .

2. Újonnan független államok Közép- és Kelet-Ázsiában – a Csendes-óceáni Föderáció (Primorje, Amur régió, Karafuto északi része), Szibériai Egyesült Államok, Burjátföld, Kamcsatkai Köztársaság és Csukotka, Altaj, Hakaszföld, Tuva és mások – elsősorban gazdasági és kereskedelmi partnerei, valamint szövetségesei Japánnak, a Koreai Köztársaságnak, az Egyesült Államoknak, a Kínai Köztársaságnak (Tajvan), Kanadának és Ausztráliának, nem pedig a Kínai Népköztársaságnak.

Vagyis éppen ellenkezőleg, visszafogják a Kínai Népköztársaság egyre elégtelenebb birodalmi ambícióit északon, ami jelentősen csökkenti „Xi császár” mozgásterét a céggel Dél-, Délkelet- és Kelet-Ázsiában.

Lehetséges, hogy a NATO egy bizonyos analógja Kelet-Ázsiában és/vagy a csendes-óceáni térségben fog megjelenni a Kínai Népköztársaság militarizmusának, terjeszkedésének és agressziójának megfékezésére, ahol a fenti országokon kívül Vietnam, Thaiföld, Indonézia, Mongólia, Kazahsztán, Kirgizisztán és még India is csatlakozhat majd.

3. Nincs „orosz” gáz és olaj. Van Tyumenyi, Baskírföldi, Nogai és Tatárföldi gáz. Nincs egyetlen „orosz” arany, fa, gyémánt, gabona, nikkel és alumínium. Vannak szibériai, burját, uráli, oirat, karéliai, jakut, kubai, doni és pomerániai.

Az orosz ma már csak imperializmus, gyarmati politika, terrorizmus, kilátástalanság és őrület van.

Amikor az Orosz Birodalmi Föderáció beszünteti formális létezését, egy nagyon megbízhatatlan, agresszív és nem megfelelő közvetítő – a Kreml nukleáris robbanófejekkel, propaganda RT és Szputnyik TV helyett – több különböző, egymással versengő beszállító veszi át a helyét, akik vevőért fognak harcolni. Az erőforrások költsége nemcsak normalizálódik a politikai, nem piaci tényezők árakra gyakorolt ​​hatásának csökkenése miatt, hanem jelentősen diverzifikálódik is.

Röviden, a vásárlók és a fogyasztók (elsősorban az EU-országokban) jelentős előnyökkel járnak.

4. Igen, fennáll az újabb konfliktusok kockázata, különösen a „hiba” bizonyos területein. De amint azt a Szovjetunió összeomlásának tapasztalata is mutatja, ha az ilyesmit kívülről nem ösztönzik mesterségesen (elsősorban Moszkva, és most talán még Peking is), megelőzőleg minimalizálhatók.

A posztorosz tér minden állama a békében és a megalkuvásban érdekelt, hiszen saját fejlődésének, sikerének és nemzetközi befektetésének a garanciája.

És még mindig nem emlékszünk az összes továbbira, mind globálisra (nukleáris, gazdasági, erőforrás-, katonai, energia-, éghajlati), tehát regionálisra (Közel-Kelet, Közép-Ázsia, Kaukázus, Száhel övezet) és helyiekre (Ukrajna, Szíria, Fehéroroszország, Bosznia, Moldova, Szakartvelo) geopolitikai haszna a jelenlegi Orosz Föderáció felbomlásának: a terrorista és rendkívül tekintélyelvű rezsimek támogatásának és felügyeletének megszűnése világszerte (Venezuela, Irán, Észak-Korea, Afganisztán, Fehéroroszország, Tádzsikisztán, Türkmenisztán) stb.), vége annak a „politikának”, miszerint piszkos, véres pénzeket és erőforrásokat pumpálnak az összes ultrajobb és szélsőbaloldali erők az EU-országokban, terrorista struktúrák létrehozása és támogatása szerte a világon, hibrid támadások és proxy háborúk (kiber-, választási és közvetlen akciók, mint a raktárak felrobbanása Csehországban és a „Novicsok” az Egyesült Királyságban), az olaj- és gázzsarolás jelentős mérséklése, a „tevékenység” beszüntetése – a Katonai Magáncégek törvénytelensége Közép-Afrikában, az agresszió, a megszállás és a háború azonnali befejezése Ukrajnában stb.

Корреспондент

Leave a Reply